، حجتالاسلام سيدمحمود علوي وزير اطلاعات در نشست خبري که عصر ديروز برگزار شد، در پاسخ به سؤالي درباره روند تائيد صلاحيت افراد براي پستهاي مديريتي اظهار داشت: در زمينه صلاحيت امنيتي کساني که براي تصدي مسئوليت و سمتي مورد استعلام از وزارت قرار ميگيرند وزارت اطلاعات يک امانتدار است.
وي تصريح کرد: کسي که عهدهدار مسئوليتي در نظام اسلامي شود، اهليتيش بايد مسلم باشد و بخشي از آن که امنيتي است بر عهده وزارت اطلاعات است؛ امنيت مديريتي و سياسي بر عهده ما نيست البته بخشي از امنيت سياسي که به مسائل امنيتي مرتبط است به اين وزارتخانه مربوط ميشود.
وي تصريح کرد: دو مسئوليت سنگين داريم که يکي مسئوليت نظام مقدس جمهوري اسلامي که به دست افراد با صلاحيت باشد و دوم حفظ حيثيت و آبروي افراد است.
وزير اطلاعات يادآور شد: نميتوان با کمترين گزارش با آبروي افراد بازي کرد و وزارت هم بايد به گونهاي عمل کند که آبروي افراد حفظ شود و وزارت اطلاعات خود را مجاز نميبيند با آبروي افراد بازي کند حتي اگر فردي در جايگاه اجتماعي باشد که جامعه به غلط او را در جايگاه پايين ببيند. ما حتي با آبروي چنين فردي بازي نميکنيم.
وي تاکيد کرد: وزارت اطلاعات مسئله تائيد صلاحيتها را از حوزه فردي، به صورت جمعي در آورده و نظامنامهاي را طي سال گذشته تنظيم کرده که هم صلاحيت افراد را تعيين و هم از آسيب ديدن آبروي آنها جلوگيري ميکند؛ در واقع شوراي تعيين صلاحيت را در نظامنامه پيشبيني کردهايم که موارد استعلام منفي در آن مورد بحث قرار ميگيرد و اگر راهي براي احراز اهليت نباشد، نظر منفي را اعلام ميکند.
وزير اطلاعات در پاسخ به سؤالي مبني بر مهمترين اهداف سياسي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي سرويسهاي بيگانگان در ايران يادآور شد: سرويسهاي جاسوسي در جهت آسيب وارد کردن به منافع نظام مقدس جمهوري اسلامي انواع تدابير خود را به کار ميگيرند تا به نظام مقدس جمهوري اسلامي ضربه وارد کنند.
وي با اشاره به بحث تعامل و تقابل سرويسها گفت: اين طور نيست که همه سرويسها در صدد ضربه زدن به يکديگر باشند بلکه ممکن است با هم تعامل هم داشته باشند امروز ما با خيلي از سرويسهاي کشورهاي مختلف تبادل اطلاعات داريم.
وي ادامه داد: در اين بين برخي از سرويسها مثل موساد، MI۶ يا CIA و کشورهايي که با ايران مسير خصومت دارند طبيعي است که به دنبال اين باشند اهداف منفي در جمهوري اسلامي دنبال کند يا مستقيم وارد عمل شوند و در حوزه سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي اثرهاي منفي بگذارند.
وي گفت:همچنين ممکن است به طور غيرمستقيم سرويسهاي ديگر را به کار بگيرند تا کار نيابتي کنند يا سرويسهاي مجازي افراد را به کار گيرند. در چنين فضايي وظيفه دستگاه اطلاعاتي کشور اين است که هوشياري خود را حفظ کند و نشانگاههاي دشمن را شناسايي و آنها را مديريت کند يا در صورتي که به انتقال اخبار سري کشور بپردازند، در مورد آنها اقدام لازم را انجام دهد که تا الان هوشمندانه وزارت اطلاعات موارد را رصد و شناسايي کردند.
وي تاکيد کرد: صنايع هستهاي، دفاعي و موشکي ما و تکنولوژيهاي پيشرفته عرصههايي هستند که آنها سعي دارند اطلاعات به دست آورند و تخريب داشته باشند که نوعا در اين مراکز حساس آموزشهاي لازم داده شده و کلاسها پيشبيني شده که مورد استقبال قرار ميگيرد.
وي در پاسخ به سؤالي درباره اقدامات وزارت اطلاعات در مورد برخي افراطيون اهل سنت يا شيعه گفت: همانگونه که رهبري فرمودند ايجاد اختلاف بين فرق اسلامي اعم از شيعه و سني از مهمترين اهداف دشمنان اسلام است بنابراين هر کسي که در جهت دامن زدن به اختلاف ميان مذاهب اسلامي نقش ايفا کند دانسته يا ندانسته در زمين دشمن است. فرقي نميکند افراطيهايي که پيرو اهل سنت باشند و يا به عنوان شيعه. همه اينها آب به آسياب دشمن ميريزند و طبيعي است وزارت اطلاعات نسبت به اينها بيتفاوت نيست.
حجتالاسلام علوي با بيان اينکه چندي پيش سربازان گمنام امام زمان (عج) کانالهاي ماهوارهاي که نقش مخرب در جمهوري اسلامي داشتند و بياعتنا به رهنمودهاي دلسوزانه مقام معظم رهبري که فرمودند توهينها به اهل سنت حرام است به اين روند ادامه دادند و اقدامات لازم را انجام دادند.
وي در پاسخ به سؤالي مبني اينکه وزارت اطلاعات چه اقداماتي در خصوص گروهک داعش صورت داده است، گفت:گروهک داعش چون در خارج از مرزهاي ماست نميتوان انتظار داشت اشرافي که در کشور خود داريم بر روي آن داشته باشيم اما بيرون از مرزهاي ما بودن، دليل بر عدم اشراف نيست چون تهديدات داعش هر چند مستقيم مورد توجه سوريه و عراق است اما مواضع ملي ما را تهديد به خطر ميکند و دستگاههاي امنيتي بايد ناگزير درباره آنها حساسيت داشته باشند.
وي ادامه داد: وزارت اطلاعات از سالها پيش اشراف اطلاعاتي خود را داشت و برنامههاي داعش را پيشبيني کرده و به مقامات مسئول در نظام اعلام کرده بود و همين امر باعث شد به موقع اقداماتي صورت گيرد و اگر اينها نبود شايد عراق و سوريه وضعيت ديگري داشتند.
وزير اطلاعات تصريح کرد: هرگاه احساس کنيم مسائل امنيتي ما را مورد تهديد امنيتي مستقيم خود قرار دادند يا در کشور ما عناصري به کار گيرند، وارد عمل ميشويم و شدهايم و تا الان عواملي که مرتبط با داعش بودند شناسايي کرده و در اختيار دستگاه قضايي قرار دادهايم.
وي همچنين درباره شکايت وزارت اطلاعات از انجمن صنفي روزنامهنگاران گفت: اگر در چارچوبهاي صنفي خود عمل کنند، مسئولان خود را دارند که وزارت ارشاد، آموزش و پرورش يا کشور است اما اگر عملکرد ضد امنيتي داشته باشند، مربوط به وزارت اطلاعات ميشود. اگر شکايت صنفي باشد، ما شکايت را برميداريم و دستگاه مربوطه اقدام ميکند اما اگر مجموعه مباحث ضد امنيتي باشد، غير ممکن است شکايت خود را برداريم.
علوي درباره موضوع مفاسد اقتصادي نيز خاطرنشان کرد: متن يک جامعه و پويايي و بالندگي آن يک اقتصاد شکوفا ميطلبد. براي نشاط اقتصادي بايد امنيت اقتصادي فراهم شود و وزارت اطلاعات در عرصه ايجاد امنيت اقتصادي فعاليت جدي دارد؛ تاکنون اين وزارت تلاش کرده هر جا ناامني در زمينه سرمايهگذاري بوده برطرف کند.
وي تاکيد کرد: در زمينه ايجاد امنيت و سرمايهگذاري داخلي و خارجي تمام توان خود را به کار گرفتيم و اين اطمينان خاطر را به فعالان اقتصادي دادهايم. هر موردي براي ما مکشوف شده و پي ببريم که يک حرکت فسادآلود اقتصادي مانند قاچاق کالا، سوخت و ارز است، برخورد خواهيم کرد.
وزير اطلاعات در پاسخ به اين سؤال که بسياري از صاحبان سرمايه و نخبگان مايلند به کشور برگردند، وزارت اطلاعات چه برنامهاي براي آنها دارد، گفت: اين گونه نيست که کسي به خاطر داشتن سرمايه علمي يا اقتصادي مورد تعارض باشد هيج مخاطرهاي مورد توجه آنها نيست و کشور براي آنها امن است و خيليها در حال حاضر ميآيند و ميروند و وزارت اطلاعات سعي ميکند به حل مشکلات آنها کمک کند.
علوي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه در يک سال اخير نگاه امنيتي وزارت اطلاعات نسبت به برخي جناحها و اشخاص چگونه بوده است، گفت: احساسمان اين است مردم در جامعه از اسم وزارت اطلاعات احساس اضطراب و استرس نباشد داشته باشند. بناي ما اين نيست مردم را بترسانيم و دستگاه اطلاعاتي بايد بگونهاي نقشآفريني کند که مردم احساس امنيت کنند.
وي بر همين اساس خاطرنشان کرد: رکن اشراف اطلاعاتي وزارت اطلاعات مردم هستند و ما امروز وزارت اطلاعات ۷۶ ميليوني داريم.
وزير اطلاعات در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه گفته ميشود برخي افراد در دولت پرونده امنيتي و اقتصادي دارند و وزارت اطلاعات به اين دليل که گرايش آنها نزديک به دولت است اين مسائل را ناديده گرفته، گفت: مسئوليتها در نظام جمهوري اسلامي امانت هستند و اين مسئله صحت ندارد که وزارت اطلاعات به خاطر ملاحظات سياسي، افرادي که داراي صلاحيت نيستند را تاييد کند و دست آنها را به مال و هويت نظام اسلامي باز کند.
وي گفت: ممکن است شايعاتي در جامعه درباره افراد باشد اما در پروندهشان اثري از آنها نباشد ما به عنوان وزارت اطلاعات نميتوانيم شايعات جامعه را اساس رد يا تاييد صلاحيت قرار دهيم؛ ما محتواي پروندهها را که ممکن است جاي تامل باشد، بررسي کرده و گاه تحقيق ميداني ميکنيم و يا به فرد حق دفاع ميدهيم.
وزير اطلاعات در پاسخ به سؤالي درباره بازداشت برخي از مديران نفتي در ارتباط با پرونده بابک زنجاني گفت: متاسفانه بيش از ۸ هزار ميليارد تومان از اموال بيتالمال مورد دستبرد بوده و با حساسيت اين مسئله را دنبال کرديم. در جلسهاي که با بابک زنجاني داشتيم وي ميگفت پول در تاجيکستان يا در روسيه دارد اما هيچ کدام صحت نداشت و ما اين موارد را به دستگاه قضايي منتقل کرديم و در تمام اين مدت، وزارت اطلاعات همکاري تنگاتنگي بادستگاه قضايي داشته است.
وي ادامه داد: طبيعي است براي ردههايي از مديران مختلف که مربوط به قبل از اين دولت است، اين افراد با اشراف اطلاعاتي مشخص شدند و اطلاعات آنها در اختيار دستگاه قضا قرار گرفت.
وي درباره حفاظت از دانشمندان هستهاي نيز خاطرنشان کرد: حفاظت از دانشمندان هستهاي يک مرجع تصميمگير، يک عضو مسئول و يک مسئوليت اطلاعاتي دارد؛ عضو تصميمگير، شوراي امنيت کشور است که توسط وزير کشور مديريت ميشود.
وي ادامه داد: شوراي امنيت کشور تشخصي ميدهد تهديد چقدر است، چه نوع حفاظتي مورد نياز است و کدام يک از دانشمندان مورد تهديد هستند. ۹۰ درصد از حفاظت شخصيتها بر عهده نيروي انتظامي است؛ آنچه بر عهده ماست اشراف اطلاعاتي است. ما از نظر اطلاعاتي اگر خطري دانشمندان هستهاي و غيرهستهاي مان را تهديد کند به شوراي امنيت کشور و ناجا اطلاعرساني ميکنيم.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه آيا صحت دارد که آژانس بينالمللي انرژي اتمي نام دانشمندان هستهاي را افشا کرده است، گفت: اين هنوز صد در صد متقن نيست و چنين چيزي مطرح شده و طبيعي است دستگاه ديپلماسي و نمايندگي ما در آژانس با آن برخورد ميکند و بر تعامل سازنده جمهوري اسلامي ايران با شوراي حکام اثر منفي ميگذارد از اين رو اميدواريم اين مسئله صحت نداشته باشد.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه سرويسهاي اطلاعاتي همچون موساد و سيا اقدام به جذب نيرو ميکنند و وزارت اطلاعات در اين زمينه چه اقدامي کرده و آيا عضوگيري در ايران داشتند يا خير، گفت: اين مسئله تازگي ندارد و سرويسها از هر ابزاري استفاده کرده و ميکنند و در واقع به دنبال استفاده از فضاي مجازي براي رسيدن به اهداف خود هم هستند.
وي گفت:تاکنون سعي کردند افرادي را به تور جاسوسي خود بيندازند اما مردم ما هوشيار هستند.
انتهاي پيام/
مرجع :
پايگاه اطلاع رساني دانا